U sjajnoj formi
30

Krunić pred transferom karijere: Sarri lično želi bh. reprezentativca u Napoliju

Klix.ba
Rade Krunić (Foto: EPA-EFE)
Rade Krunić (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Napolija pokušat će tokom ljetnog prelaznog roka dovesti u svoje redove bh. reprezentativca Radeta Krunića, tvrdi talijanski TuttoMercatoWeb.

Krunić je s Empolijem već izborio promociju u Seriju A, a prije početka tekuće sezone bio je na izlaznim vratima kluba s obzirom na to da su ga neki puno kvalitetniji klubovi pokušali dovesti u svoje redove, a ovo nije prvi put da se dovodi u vezu s Napolijem.

Krunić je jedan od najboljih igrača svoje ekipe i postoji velika mogućnost da će ga Empoli prodati ukoliko na adresu ovog kluba stigne zadovoljavajuća ponuda, a prema pisanju TuttoMercatoWeba, trener Napolija Maurizio Sarri isključivo zahtjeva dovođenje ovog igrača.

Bitna stvar koju treba napomenuti jeste da je Sarri prije Napolija trenirao upravo Empoli s kojim je ostvario velike uspjehe, a iz ovog kluba je u prošlosti doveo veznjaka Zielinskog.

Rade Krunić nije dobio poziv selektora Roberta Prosinečkog na posljednjem okupljanju, ali s obzirom na njegov kvalitet kao i stil nogometa koji preferira popularni "Žuti", sigurno će obratiti pažnju na ovog igrača koji, ukoliko ostvari transfer u Napoli, može napraviti značajan iskorak u svojoj karijeri.