Serie A
14

Krunić postigao golčinu u pobjedi Empolija, Genoa u 94. minuti savladala Lazio

Piše: E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U italijanskoj Seriji A nastavljeno je 24. kolo koje je, bez ikakve sumnje, obilježio Rade Krunić koji je postigao golčinu u pobjedi Empolija nad Sassuolom.

Empoli je savladao Sassuolo rezultatom 3:0, a Rade Krunić je postigao prvi pogodak na meču. U 34. minuti Krunić je primio loptu na svojoj polovini terena i krenuo prema Consiglijevom golu.

Nanizao je petoricu protivničkih igrača u punom trku, izašao sam pred golmana ekipe iz Reggio Emilije i rutinski potkopao loptu preko njega za 1:0.

Na 2:0 povisio je Acquah tri minute kasnije, a konačnih 3:0 postavio je Farias nakon sat vremena igre.

Genoa je nakon preokreta savladala Lazio rezultatom 2:1. Badelj je u 44. minuti pogodio za vodstvo rimske ekipe, a za izjednačenje je pogodio Sanabria u 75. minuti susreta.

Kada se činilo da će susret biti završen podjelom bodova, u 90+4. minuti susreta Criscito je postigao prelijep pogodak za konačnih 2:1. Ervin Zukanović u redovima pobjedničke i Senad Lulić u redovima gubitničke ekipe su odigrali čitav susret.

Udinese je pogotkom Teodorczyka iz 86. minute savladao Chievo, a ranije danas u meču koji je obilježio arbitar Pairetto Fiorentina je slavila u gostima kod SPAL-a rezultatom 4:1.