Bh. reprezentativac
5

Krunić: Oporavio sam se od povrede, Empoli pregovara s nekoliko klubova iz Serije A

Piše: D. B.
Rade Krunić (Foto: EPA)
Rade Krunić (Foto: EPA)
Bh. reprezentativac i nogometaš Empolija Rade Krunić oporavio se od povrede koja ga je spriječila da bude u konkurenciji za kvalifikacijsku utakmicu protiv Grčke odigranu u junu, a sada bi mogao promijeniti klub jer ponuda ne nedostaje. To je potvrdio u izjavi za portal Klix.ba.

Krunić je stigao na pripreme Zmajeva, no, nakon pregleda je naš medicinski tim procijenio da povreda neće dozvoliti našem igraču da pruži maksimum, pa je poslan na liječenje.

"Povredu sam vukao odavno, ali sam zbog situacije u klubu i borbe za opstanak posljednje četiri utakmice sezone igrao pod injekcijama, drugačije nisam mogao. Kada sam došao na okupljanje reprezentacije, nisam bio dovoljno spreman da pružim maksimum. Ipak, sada je sve bolje, nadam se da neću imati problema", izjavio je Krunić.

Foto: EPA
Foto: EPA

Nakon što je ispao u Seriju B, Empoli su kontaktirali pojedini klubovi iz Serije A u želji da u svoje redove dovedu Krunića.

"Neću lagati, ali ni otkrivati sve karte. Znam da u Seriji A ima četiri ili pet klubova koji pregovaraju s Empolijem. naravno, neću ih imenovati, a sada je do Empolija da li će se dogovoriti ili ne. Moje je da vrijedno treniram i budem fokusiran na svaki trening. Imponuje mi to što me Empoli cijeni kao igrača i što traži veliko obeštećenje za mene. Sve u svemu, ja želim ostati u Italiji. Što se tiče spekulacija o Cagliariju, Empoli je odbio zvaničnu ponudu, a ja nisam upoznat da li su nastavljeni pregovori", završio je Krunić.