Serie A
29

Krunić igrao 85 minuta u porazu Milana od Lazija, kriza Rossonera se nastavlja

K. H.
Foto: Lazio/Twitter
Ekipa Lazija pobijedila je Milan u meču 11. kola italijanske Serije A rezultatom 2:1.

Lazio je nešto bolje otvorio meč, imali su prvu priliku u 22. minuti kada Immobile nije iskoristio dobru šansu, ali napadač Lazija u 25. minuti postiže 13. gol u sezoni i donosi prednost svom timu.

Lazzari je centrirao, a na pravom mjestu bio je Immobile koji glavom lijepo šutira i matira nemoćnog Donnarummu. Prednost Lazija trajala je samo tri minute s obzirom na to da je Bastos nakon centaršuta Hernandeza postigao autogol.

Ključni trenutak meča desio se u 84. minuti, Correa je izašao sam ispred Donnarumme, a onda preciznim udarcem matira golmana Milana i donosi drugu prednost svom timu, na kraju će se ispostaviti i pobjedu.

Bh. reprezentativac Rade Krunić protiv Lazija je odigrao prvi meč za Milan u Seriji A od prve minute, a na terenu je proveo 85. minuti.

Pobjedom protiv Milana, Lazio se popeo na četvrto mjesto na tabeli sa 21 osvojenim bodom, dok je Milan ostao na 11. mjestu sa 13 osvojenih bodova. Lazio je, zanimljivo, ostvario prvu pobjedu protiv Milana u Seriji A još od septembra 1989. godine.