Ko će biti uspješniji?
33

Krunić i Džeko u direktnom okršaju za novi trofej, Milan i Inter po pehar u Saudijsku Arabiju

D. P.
Krunić i Džeko su osvajali trofeje prošle sezone (Foto: Twitter)
Krunić i Džeko su osvajali trofeje prošle sezone (Foto: Twitter)
Milanski nogometni velikani konačno se posljednjih godina bore za trofeje, kao što smo navikli u historiji, a borba za Superkup Italije između Milana i Intera zakazana je za januar.

Milan i Inter su posljednje dvije sezone prvoplasirane ekipe u Italiji. Inter je pretprošle sezone osvojio Scudetto ispred Milana, a Rossoneri su se najvećem rivalu revanširali prije tačno mjesec dana.

Tom prilikom reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić osvojio je trofej ispred kolege Edina Džeke, a šansu za popravni ispit kapiten reprezentacije BiH imat će u januaru.

Superkup Italije, odnosno utakmica između prvaka i osvajača Kupa, zakazana je za 18. januar u Rijadu u Saudijskoj Arabiji kako bi oba kluba dobila još veću finansijsku injekciju.

Corriere dello Sport navodi da se i ovoga puta Nogometni savez Italije zbog finansijskih razloga odlučio za Saudijsku Arabiju.

To će biti i prvi trofej dodijeljen u Italiji naredne sezone, a ponovo će ga osvojiti neki od bh. reprezentativaca ukoliko ne naprave izlazni transfer iz svojih klubova tokom ljeta.