Uoči derbija
7

Krstanović: Široki se u Mostaru protiv Zrinjskog neće braniti

Klix.ba
Ivan Krstanović
Ivan Krstanović
Nogometaši Širokog Brijega derbi sa Zrinjskim, koji se igra večeras na stadion Pod Bijelim brijegom od 20 sati, dočekuju puni sampouzdanja i sa željom da nastave pozitivnu tradiciju iz posljednjih susreta s Plemićima, što je potvrdio nogometaš Širokobriježana Ivan Krstanović.

"Derbiji sa Zrinjskim uvijek su puni uzbuđenja, neizvjesne i otvorene utakmice. Mi se dižemo iz utakmice u utakmicu i u Mostaru se sigurno nećemo samo braniti. Imamo kvalitetnu ekipu s kojom se možemo nadati pozitivnom rezultatu", optimističan je napadač Krstanović.

Široki očekuje i veliku potporu navijač u derbiju, što bi trebalo olakšati put ekipi da ostane neporažena, a ako se ukaže prilika, donese i sva tri boda iz Mostara.

Trener Goran Sablić zadovoljan je što su se igrači nakon evropskih utakmica uspješno okrenuli domaćem prvenstvu i da je tim za ovu fazi takmičenja u željenoj formi. Pod Bijelim brijegom najavljuje dobar nogomet i dobar rezultat, a nije za očekivati neke značajnije promjene u sastavu.

Za Široki Brijeg će vjerovatno od prve minute zaigrati Bilobrk, Barušić, Matić, Bralić, Marković, Begonja, J. Ćorić, D. Ćorić, Čabraja, Krstanović i Menalo.