Nogomet
19

Krstajić: Željezničar je favorit u četvrtfinalu Kupa BiH, ali nećemo sjediti skrštenih ruku

Piše: D. B.
Mladen Krstajić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mladen Krstajić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Aktuelni osvajač Kupa BiH, Radnik iz Bijeljine, u četvrtfinalu ovog takmičenja u aktuelnoj sezoni igrat će protiv Željezničara, a predsjednik kluba Mladen Krstajić je ulogu favorita prepustio Plavima.

Radnik će u prvoj utakmici biti domaćin te će dati sve kako bi eliminisao favoriziranog protivnika. Ipak, Krstajić ne smatra da se radi o derbiju četvrtfinala Kupa BiH.

"Ne bih rekao de se radi o derbiju zbog tradicije Željezničara i Radnika. Željo je favorit, ali smo mi osvajači Kupa BiH i sigurno ćemo dati maksimum o obje utakmice. U prvoj utakmici smo domaćini, ali je kup posebno takmičenje i prednost domaćeg terena u prvoj utakmici ne važi. Ponavljam, Željezničar je favorit, ali nećemo sjediti skrštenih ruku", izjavio je Krstajić.

Cilj Radnika je da igra Ligu za prvaka, ali je prioritet da gradi status stabilnog premijerligaša.

"Želimo nastaviti raditi na stabilizaciji našeg kluba, napredovali smo u posljednje dvije godine, ali ima još stvari koje moramo popraviti. Nadamo se da ćemo ući u Ligu za prvaka nakon četiri kola u proljetnom dijelu prvenstva, ali i ako ne uđemo, to neće biti smak svijeta. Idemo dalje, želimo da javnost shvati da činimo sve za napredak", završio je Krstajić.