Nakon blamaže
14

Krstajić nema strah od otkaza: Izgubili smo bitku, ali ne i rat

Klix.ba
Mladen Krstajić (Foto: EPA-EFE)
Mladen Krstajić (Foto: EPA-EFE)
Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da stoji na raspolaganju čelnicima FSS ukoliko oni žele njegovu smjenu, ali je dodao da jedan poraz ne znači i gubitak šansi za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Srbija je od Ukrajine doživjela najteži poraz u historiji od kada se takmiče kao samostalna zemlja, a odgovornost za poraz preuzeo je selektor Krstajić.

"Preuzeo sam odgovornost za poraz od Ukrajine i isto to sada tvrdim. Ja sam birao taktiku i igrače, tako da je odgovornost na meni. Svaka greška je moja jer sam selektor, a da li ću dobiti otkaz, to će odlučiti ljudi iz FSS. Ja sam radnik tog Saveza i stojim im na raspolaganju za takvu odluku. Nemam problem da se pojavim pred bilo kim", kazao je Krstajić.

Na pitanje novinara šta znači "preuzeti odgovornost", Krstajić je objasnio na šta tačno misli.

"To znači da sam ja komadant ekipe, kao general u vojsci. Izgubili smo bitku, ali ne i rat, nisam razmišljao o ostavi poslije meča jer znam da nas čeka nova utakmica za tri dana. Kada završi meč s Litvanijom, vidjet ćemo šta će biti. Bez obzira na ono što će se desiti, tražim od svih navijača, ako su već patriote, da podrže ove igrače", kazao je Krstajić.

Duel između Srbije i Litvanije igra se u ponedljeka s početkom u 20:45 sati.