18 godina tame
13

Krstajić dobio otkaz, Bugari krenuli u rušenje Saveza: Navijači spremaju dosad neviđen potez

H. H.
Mladen Krstajić (Foto: T. S./Klix.ba)
Mladen Krstajić (Foto: T. S./Klix.ba)
Mladen Krstajić dobio je otkaz na mjestu selektora Bugarske, a to nije sve, jer kako pišu tamošnji mediji, navijači spremaju velike proteste u pokušaju da smijene Nogometni savez.

Krstajić je smijenjen pred mečeve posljednjeg kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će Bugarska igrati protiv Mađarske i Srbije, a Izvršni odbor NS Bugarske je jednoglasno potvrdio ovu odluku uslijed serije loših rezultata i činjenice da su odavno izgubili šanse za plasman na EP.

Ipak, na tome se neće završiti. Kako pišu bugarski mediji, jedinstven protest protiv Saveza planira se uoči utakmice kvalifikacija za Euro 2024. između Bugarske i Mađarske na nacionalnom stadionu "Vasil Levski" 16. novembra, prenosi portal BNN.

Aktivisti i nogometni entuzijasti pozivaju na nove izbore rukovodstva, okupljajući se iza slogana: "Osamnaest godina je dovoljno!".

Ono što izdvaja ovaj protest je njegov jedinstveni front i dosada nezamislivo jedinstvo navijača svih klubova. To je rijetka koalicija navijača lokalnih klubova i velikih rivala, uključujući NKP, Ultras Levski, Tribinu Sektor "G", Prestupnike, Klub navijača Lokomotiv (Plovdiv) i mnoge druge.

Svi oni udružuju snage, jer njihovo zajedničko nezadovoljstvo stvara savez koji prevazilazi tradicionalno rivalstvo.

Traži se ostavka čelnika Saveza na čelu s predsjednikom Bobbyjem Mihajlovim, za kojeg vjeruju da je nijemo posmatrao pad bugarskog nogometa u posljednjih 18 godina, a da li će se promjene zaista destiti, ostaje da vidimo.