Nogomet
161

Krpić: Odlasci Musemića i Husića su težak udarac, ali želimo pobijediti Metalleghe i boriti se za vrh tabele

Piše: D. B.
Sulejman Krpić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sulejman Krpić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sloboda je u veoma kratkom periodu ostala bez trenera Husrefa Musemića i uspješnog predsjednika Azmira Husića, što je prema riječima napadača Sulejmana Krpića bio težak udarac za Tuzlake, no, ekipa čuva dobru atmosferu i namjerava u nastavku sezone praviti dobre rezultate.

Musemić je klupu Slobode napustio zbog gnusnih uvreda jedne grupe navijača.

"Što se tiče odlaska trenera Musemića, to je njegova odluka. Svi smo se začudili kada je ušao u svlačionicu i rekao da nas napušta. Svakome ponešto zasmeta, pa i njemu. Nisam igrao kod njega koliko sam trebao, ali sam se trudio da iskoristim šanse koje mi je davao. On je dobar trener, donio je dosta profesionalizma u Tuzlu i hvala mu na svemu", izjavio je Krpić.

Husić je odlučio dati ostavku jer nije imao obećanu podršku Gradske uprave Tuzla.

"Odlazak trenera nas je potresao, ali još više odlazak predsjednika Husića. Dugo sam u Slobodi i situacija u klubu je bila dobra, zahvalni smo mu. S obzirom na sve što se dogodilo u posljednjih nekoliko dana, atmosfera je dobra. Cilj nam je da što jači izađemo iz ovoga", rekao je napadač Slobode.

Sloboda se nakon osam kola nalazi na trećem mjestu na tabeli sa 14 bodova, pet manje od lidera Zrinjskog. Protivnik u 9. kolu će biti Metalleghe.

"Očekivali smo više od nekih utakmica, ali smo se nekako provukli. Sloboda može još bolje, ali danas svako zna igrati nogomet. Borit ćemo se za što bolju poziciju. Slijedi nam gostovanje kod Metalleghea, poštujemo ih, ali nam je cilj da osvojimo sva tri boda. Nadam se da ćemo uspjeti", kazao je Krpić.

On je dosad postigao četiri gola u ligaškim utakmicama, ali nije zadovoljan.

"Nisam zadovoljan, mogao sam postići više golova da sam dobijao šansu od početka, ali trener odlučuje", istakao je napadač tuzlanskog tima.

Tuzlacima se nedavno priključio bivši nogometaš Željezničara Eldar Hasanović, koji se vratio iz Izraela.

"Hasanović je poznat igrač, polako se uklapa. Tek je došao, ali bi nam mogao dosta pomoći. Vjerujem da će tako biti", smatra iskusni napadač.

Uprkos svim turbulencijama u posljednje vrijeme, nogometaši Slobode ne posustaju te žele ostvariti visoke ciljeve.

"Želimo biti u vrhu tabele, bilježiti pobjede i spriječiti pad. Pojedini su nas već otpisali, ali ova Sloboda može mnogo. Izaći ćemo još jači iz svega ovog i nadam se pobjedama", završio je Krpić.

Metalleghe i Sloboda se sastaju u nedjelju, a utakmica počinje u 16:00 sati.