Napadač samouvjeren
112

Krpić o novoj ulozi: Kapitenska traka ne služi igraču samo da je nosi na ruci

Piše: N. Kustura
Sulejman Krpić (Foto: H. M./Klix.ba)
Sulejman Krpić (Foto: H. M./Klix.ba)
Iza FK Željezničar je turbulentan period u kojem su Plavi protiv GOŠK-a nastavili niz negativnih rezultata, a da u ekipi Milomira Odovića odavno nešto ne štima potvrdila je i jučerašnja zvanična smjena kapitena tima s Grbavice.

Naime, protiv golmana Vedrana Kjosevskog pokrenut je disciplinski postupak zbog nedoličnog ponašanja nakon utakmice sa Gabeljanima, dok je stručni štab za novog kapitena odabrao Sulejmana Krpića.

U prvom razgovoru nakon imenovanja na novu funkciju Krpić nam je potvrdio da atmosfera u ekipi nije najbolja, ali i da vjeruje kako će se ona brzo popraviti.

"Normalno je osjetiti pad atmosfere kada nam se desi gubitak utakmice kao što je to bilo protiv GOŠK-a. Ipak, Željo je veliki klub, u njemu igraju dobri igrači i momci te smatram kako sve ide po planu", rekao je Krpić na početku razgovora za portal Klix.ba.

Klubu sam uvijek na raspolaganju

Željin napadač se potom osvrnuo na novu ulogu podsjetivši se kako je još u prvom obraćanju medijima rekao da mu je velika čast što je došao na Grbavicu.

"Isto mislim kao i tada, a da ne pričam sada o kapitenskoj traci. Još više imam želju za napredak te pomoć ekipi i momcima. I prije sam bio kapiten, ali prema mom mišljenju, kapitenska traka ne služi igraču samo da je nosi na ruci. Moraš biti vođa i podržavati momke i onda kada je loše. Slično je kao što i nas podržavaju navijači na jugu kada nam ide loše. Velika mi je čast. Došao sam u Želju dokazati se i boriti i vjerovatno su ljudi u klubu primijetili da sam taj tip i da zaslužujem traku. Iskreno, nisam ni razmišljao o tome, niti očekivao. Samo sam dobio poziv. Pitali su me da li sam za to. Normalno, rekao sam da sam klubu uvijek na raspolaganju", istakao je.

Krpić je kazao kako nije sa saigračima imao vremena posebno razgovarati o novoj ulozi.

"Nismo stigli, iako uvijek razgovaramo u svlačionici, kao što je bilo kad je Kjosevski bio kapiten. Vedran je tu duže i ne znam šta se tu desilo. Međutim, mislim da će to sve na kraju izaći na dobro. Rekao je kako stoji na raspolaganju. Vjerujem njemu i uz njega sam. Ne samo uz njega, već uz cijelu ekipu. I tako će biti sve dok sam u klubu, svakom igraču sam na raspolaganju", kazao je.

Ne bježim od toga da sam igrao u Sarajevu

Podsjetio je Krpić i na očekivanja navijača, ali i istakao da će se promjena osjetiti već u duelu protiv Čelika.

"Na početku sam govorio da je Željo jedan od najjačih klubova u BiH i normalno je da svi očekuju pobjede. Pričalo se o tituli i naravno da se treba pričati o titulu. U nekim smo utakmicama zakazali, došlo je do pada forme i tako smo upali u negativan niz rezultata. Ipak, mislim da imamo dobru ekipu i da ćemo se dignuti, biti pravi momci i izaći na teren pokazati šta znamo. GOŠK nas je nedavno nadigrao i treba im čestitati, ali alarm je odavno upaljen na Grbavici. Trebamo se što prije vratiti te se nadam pobjedi protiv Čelika", poručio je Željin napadač.

Nije prošlo puno vremena od imenovanja kako bi se društvenim mrežama proširile fotografije u kojima Krpić nosi dres ljutog gradskog rivala Sarajeva.

"Ne bježim od toga. Igrao sam u Sarajevu, a sada sam došao u Želju. I u prvoj izjavi sam rekao kako mi je bilo lijepo u Sarajevu, a želim da u Želji bude još bolje. Ponašam se profesionalno u kojem god sam klubu. Sada sam u Želji i hvala Bogu ide mi, postižem golove. Znam da mogu još bolje i to ću još više pokazati. U kojem god da sam klubu, ja ću davati svoj maksimum. Nisam ni razmišljao da ću ikad doći u Želju, ali takav je život sportiste, nikad ne znaš gdje ćeš završiti. Bio sam veoma sretan kada sam dobio poziv i nisam razmišljao niti jedne minute. Poštujem sve navijače, ali sam trenutno u Želji i to je moj klub sada. Tu sam došao da se borim i da opravdam očekivanja", kazao je Krpić za kraj razgovora.