Nije bio korektan
39

Kroos žestoko kritikovao Özila: Razumni dio njegovog saopćenja nadjačan je besmislicama

Klix.ba
Toni Kroos (Foto: EPA-EFE)
Toni Kroos (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Njemačke i nogometaš Real Madrida Toni Kroos kritikovao je bivšeg saigrača Mesuta Özila zbog načina na koji se oprostio od reprezentacije, a on smatra da je razumni dio njegovog saopćenja nadjačan besmislicama.

Kroos je rekao da je upravo Mesut Özil primjer da su svi u reprezentaciji Njemačke posvećeni raznolikosti i integraciji, rekao je za veznjaka Arsenala da je fin momak, ali da se ne slaže s njim kada je riječ o načinu na koji se oprostio od nacionalnog dresa.

"Suštinski, Mesut je zaslužan igrač za reprezentaciju i zaslužio je da se oprosti na puno bolji način. Godinama sam igrao s njim i znam da je fin momak, ali način na koji se povukao nije uredu. Razumni dio njegovog saopćenja nadjačan je besmislicama, mislim da i on zna kako u reprezentaciji i Nogometnom savezu Njemačke nema rasizma. Naprotiv, uvijek smo posvećeni raznolikosti i integraciji, a upravo je Mesut dobar primjer", smatra Toni Kroos.

On je istakao da su svi Nijemci kritikovani nakon ispadanja sa Svjetskog prvenstva i da se igrači na tom nivou moraju znati nositi s pritiskom.

"Mesut je kritikovan zbog fotografije s Erdoganom i to s pravom, a propustio je priliku da sve fino obrazloži. Uprkos tome, dobio je podršku tima, a poslije toga, njega kao i sve druge igrače kritikovali su zbog loše igre na Svjetskom prvenstvu, što opet nije bilo umjesno, ali kroz to svi nogometaši prolaze", dodao je Kroos.

Za kraj Kroos je rekao da će nastaviti igrati za reprezentaciju i da mu je sljedeći veliki cilj osvajanje Evropskog prvenstva.

"Nastavit ću da igram za reprezentaciju, Evropsko prvenstvo 2020. godine mi je sljedeći veliki cilj u državnom dresu. Želim da budemo uspješni, razmišljao sam u raznim pravcima prije, a naročito poslije Svjetskog prvenstva, osjećao sam da mi treba duži odmor kako bih ostao na ovom nivou. Zahtjevno je, fizički i psihički, ali razgovarao sam sa selektorom i pronašli smo rješenje kako da se odmorim. Svi želimo da budem spreman za Evropsko prvenstvo", kazao je Kroos.

Također, Kroos je rekao da njegov sin još uvijek želi da on igra za reprezentaciju, što je jedan od glavnih razloga zbog kojih je odlučio nastaviti reprezentativnu karijeru.