Žestok ritam
10

Kroos: Igrači su postali marionete FIFA-e i UEFA-e

K. H.
Toni Kroos (Foto: EPA-EFE)
Toni Kroos (Foto: EPA-EFE)
Veznjak Real Madrida Toni Kroos prokomentarisao je trenutnu situaciju u svjetskom nogometu rekavši da su nogometaši postali marionete FIFA-e i UEFA-e zbog prevelikog broja takmičenja i ritma koji je teško izdržati.

Kroos je rekao kako igrači jednostavno nemaju dovoljno vremena za odmor u trenutnom rasporedu, ali da to nije dovoljno, već da FIFA razmišlja dodatno proširiti postojeća takmičenja i staviti još veće opterećenje igračima.

"Jasno je da smo s novim izmišljenim takmičenjima postali marionete za FIFA-u i UEFA-u. Osmišljena su nova takmičenja kao što je Liga nacija i razmišlja se o proširenju Svjetskog klupskog prvenstva, kako bi dobit postala veća, što će dodatno pomjeriti fizičke granice igrača", zabrinuto je rekao Kroos za Bild.

Također, kratko je odgovorio ne pitanje šta misli o evropskoj Superligi, projektu koji je posljednjih dana postao aktuelan i koji bi svjetlo dana mogao ugledati 2022. godine.

"Ponekad je stvari najbolje ostaviti onakvima kakve jesu", rekao je igrač Real Madrida.

Nedavno se i veznjak Manchester Cityja Kevin De Bruyne žalio na gust raspored rekavši kako slobodne dane nije mogao imati ni kada je njegova supruga bila trudna.