Kvalifikacijske utakmice za SP
0

Krnji timovi zbog mnogo povrijeđenih igrača

Totalsport
Vicente del Bosque, selektor Španjolske
Vicente del Bosque, selektor Španjolske
U subotu će se širom Evrope odigrati dvadeset kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo, što će se 2010. održati u Južnoafričkoj Republici. Faza je sezone kada je tijelo nogometaša izloženije ozljedama, pa tako trenutno mnoge reprezentacije imaju problema sa sastavljanjem udarnih timova.

Crna Gora - Italija

Italija: dva prva napadača su ozlijeđena. Luca Toni ima problema sa tetivom, a Alberto Gilardino sa aduktorom, pa će selektor Marcello Lippi protiv Crnogoraca gotovo sigurno u udarnu postavu staviti napadača Juventusa Vincenza Laquintu.

Irska - Bugarska

Irska: jedan od najboljih igrača irske reprezentacije u posljednjih nekoliko godina, Damien Duff, izgubljen je za ovaj mini-ciklus jer je na treningu osjetio jake bolove u bedrenom mišiću.

Litva - Francuska

Francuska: Raymond Domenech ima problema uoči gostovanja u Litvi, pa je tako definitivno otpao Nicolas Anelka, koji je ozlijedio nožni palac. Na treningu se ozlijedio i Jimmy Briand čiji je nastup upitan, a sigurno je da će ovo gostovanje morati odraditi i bez vječne rezerve u reprezentaciji - Sidneyja Govoua. Kako stvari stoje, Domenech će u istureni dio ekipe postaviti Riberyja, Gourcuffa, Benzemu i Henryja.

Nizozemska - Škotska

Nizozemska: bočni igrač Johnny Heitinga je teško nastradao u posljednjem ogledu svog madridskog Atletica, te mu je napukla kost lubanje. No, koliko god je to loša vijest za Nizozemce, mogu biti zadvoljni povratkom na teren Andrea Ooijera.

Škotska: velikih problema imaju Škoti uoči utakmice kod Nizozemske u Amsterdamu. Sigurno će tih 90 minuta odigrati bez tri člana svoje prve postave: Jamesa McFaddena, Shauna Maloneyja i Barryja Robsona.

Njemačka - Lihtenštajn

Njemačka: utakmicu protiv Lihtenštajna možda bi pozitivno odradila i druga njemačka postava, no činjenica je da ovom prilikom imaju priličnih problema u timu, te zbog ozljede Joachimu Löwu na dispoziciji nisu: Torsten Frings, Piotr Trochowski, Arne Friedrich i Marcell Jansen.

Španjolska - Turska

Španjolska: ne može se reći da su 100 posto spremni, no selektor Vicente del Bosque vjerojatno će imati na raspolaganju za dvije utakmice protiv Turske (subota na svom terenu i u srijedu na gostovanju u Istanbulu) čak i lagano ozlijeđene Davida Villu, Davida Silvu, Xavija i Sergija Ramosa.

Turska: Fatih Terim i njegova Turska odlaze na gostovanje kod evropskog prvaka i ekipe koja ima najduži niz nepobjedivosti u Evropi. Neće im biti lako u bilo kojem smislu, a pogotovo što imaju nekoliko važnih odbrambenih igrača na listi ozlijeđenih. Sigurno neće nastupiti Servet Çetin i Gökhan Zan, dok se ipak nadaju da će "zakrpati" Emrea Aşika iz Galatasarayja.