Nogomet
0

Krkić na meti Liverpoola i Arsenala

Totalsport
Bojan Krkić (Foto: AP)
Bojan Krkić (Foto: AP)
U sjajnom napadačkom tercetu Barcelonine nogometne ekipe, kojeg čine Lionel Messi, David Villa i Pedro, Bojan Krkić ne nailazi na priliku kakvoj se nadao.

Ne može se reći da ga trener Josep Guardiola ne koristi, odigrao je Krkić 27 utakmica ove sezone u Primeri, međutim, veliku većinu od njih kao igrač s klupe za rezerve. Ne čudi stoga što se u njegovoj glavi sve češće roje misli o odlasku iz redova evropskih i španskih prvaka, 20 mu je godina i željan je igre, a to mu velik broj moćnih evropskih klubova može i ponuditi.

Prema pisanju engleskog Daily Maila, za igrača kojeg je Barcelona vezala do ljeta 2015. godine u redu stoje Liverpool i Arsenal. Isti izvor tvrdi da je Liverpool spreman potrošiti 17 miliona funti za Krkića, ali i da bi volio u paketu s njim dobiti i Jeffrena, napadača koji također ne može doći do prevelikog izražaja u sastavu Josepa Guardiole. Dodatno će spomenuti dvojac pasti u kombinacijama svog trenera dovede li ovaj u klub Giuseppea Rossija iz Villarreala, o čemu se posljednjih dana mnogo piše.

Dodajmo da se na Arsenalovom radaru nalazi i Sebastian Larsson, koji je u statusu slobodnog igrača već zaprimio ponude Blackburna, Sunderlanda i Newcastlea.