Pele nastavlja "rat"
0

"Krivci su oni koji su postavili neznalicu Maradonu"

Totalsport
Pele (Foto: AP)
Pele (Foto: AP)
Pele, 69-godišnja legenda svjetskog nogometa, i dalje se "hrani" napadima na Diega Armanda Maradonu. Taj "rat" dva ponajbolja svjetska nogometaša svih vremena očito nema kraja.

Ovih dana bivši brazilski nogometaš boravi u Meksiku, gdje je vrijeme iskoristio, između ostalog, i za priču o argentinskoj nogometnoj reprezentaciji koju kao selektor vodi "mrski neprijatelj".

"Svi pričaju i svi znaju da Maradona nema nikakvog trenerskog, selektorskog iskustva. No, to nije smetalo njihovog predsjednika saveza Julija Grandonu da ga postavi na odgovorno mjesto. Njega treba kriviti za loše rezultate", rekao je Brazilac i nastavio: "Mislim da cijela kontroverzna situacija tokom kvalifikacija za SP, u kojoj se našla Argentina, nije krivica Maradone. Krivci su oni koji nisu prepoznali da on nema kvalitete za vođenje nacionalnog tima. To bi, dakle, bili ljudi u savezu."

No, da u svemu vjerovatno ima i istine potvrđuju i sami Argentinci. Naime, njih čak 70 posto (među anketiranima) je naglasilo da bi voljeli drugog selektora na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.