3. pretkolo
38

Kreće pohod na play-off Evropske lige: Sarajevo dočekuje BATE, Zrinjski gostuje u Malmou

E. B.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nogometaši Sarajeva i Zrinjskog danas će igrati mečeve trećeg pretkola Evropske lige.

Sarajevo će u Zenici na stadionu Bilino Polje od 19:45 sati dočekati BATE Borisov. Gosti iz Bjelorusije u ovaj susret ulaze kao blagi favoriti s obzirom na veliko iskustvo iz evropskih takmičenja u proteklih desetak godina.

Ipak, u Bordo timu smatraju kako je potrebno danas odigrati odgovorno u defanzivi, te ne primiti pogodak.

"Svaki rezultat bez primljenog gola je značajan. U dvije utakmice protiv Celtica smo uspjeli postići pogodak. Mislim da to možemo i sutra bez obzira na kadrovske probleme”, kazao je šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić.

Ono što posebno raduje sve navijače Sarajeva, ali i Musemića, je činjenica da se Mersudin Ahmetović oporavio i sutra će predvoditi napad Bordo tima.

Strateg BATE-a Aleksej Baga smatra kako je njegov tim favorit u ovom meču, te očekuje pobjedu.

"Nadamo se pobjedi. Pripremali smo se, gledali smo nekoliko mečeva, ali nije nam prvi put da igramo na ovim prostorima. Igrali smo u Beogradu i drugim balkanskim državama, a bit će nam drago da igramo i sa Sarajevom”, kazao je Baga.

Zrinjski će 45 minuta ranije gostovati u Švedskoj kod Malmoa, a strateg Plemića Hari Vukas je izjavio kako će se njegova ekipa koncentrirati na kontranapade.

Foto: HŠK Zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski

"Svi igrači su spremni za utakmicu. Očekujemo tešku utakmicu, Malmo je veoma dobar protivnik, posebno na domaćem terenu. Dobri su u ofanzivnom dijelu, gdje dosta mijenjaju pozicije. Moramo biti kompaktni, agresivni i pametni. Odbrana nam može donijeti dobar rezultat, ali teško je očekivati da se branimo 90 minuta. Malmo ostavlja dosta prostora natrag i te situacije moramo znati iskoristiti", rekao je Vukas.

Ukoliko Sarajevo prođe dalje iz dvomeča sa BATE-om u play-offu za ulazak u grupnu fazu Evropske lige igralo bi protiv Astane ili Vallette, dok bi Zrinjski nakon eliminacije Malmoa igrao protiv Neftchija ili Bnei Yehude.

Treće pretkolo Evropske lige

Malmo - Zrinjski (19:00, Arena Sport)

Sarajevo - BATE (19:45, Moja TV)