Novost na Poljudu
0

Krasimir Balakov novi trener splitskog Hajduka

Sarajevo-x.com
Krasmir Balakov
Krasmir Balakov
Bivši bugarski nogometaš Krasimir Balakov novi je trener splitskog Hajduka. Uzbuđenja na Poljudu nije manjkalo. Belakov je u Split došao u ponedjeljak, a javnosti je predstavljen u utorak na konferenciji za medije.

Prvi se okupljenim novinarima obratio predsjednik NK Hajduk Hrvoje Maleš, koji je izrazio svoje zadovoljstvo atmosferom u i oko kluba. Nakon njega je riječ uzeo i član Uprave Hajduka, Milo Nižetić, koji je naveo da je Balakov najbolje rješenje za splitski klub, jer je sposoban ispuniti postavljene ciljeve za sljedeću sezonu. Nižetić je rekao da se radi o karizmatičnom treneru njemačke fudbalske filozofije, koji je autoritativan i traži red, rad i disciplinu.

Balakov je također izrazio svoje zadovoljstvo dolaskom na Poljud na klupu NK Hajduk. On je rekao da je sretan i zadovoljan zbog postignutog dogovora sa Splićanima. Izrazio je nadu u ostvarivanje zacrtanih ciljeva, te obećao da će svim igračima dati priliku da se dokažu. Osim toga, napomenuo je da je važno imati realna očekivanja.

Balakov nije insistirao na pojačanjima, iako su ona očigledno potrebna. O mogućem dolasku Josipa Šimunića u NK Hajduk, Bugarin je rekao da je takav igrač uvijek dobrodošao. Njegov pomoćnik još uvijek nije poznat, ali bi to mogao biti Tomislav Marić, nekadašnji pomoćnik trenera u Hoffenheimu.

Bugarski trener će vjerovatno zarađivati 200.000 eura godišnje, a zarada će biti povećana ukoliko Splićani budu ostvarivali dobre rezultate. Balakov je potpisao ugovor na 2+1 godinu, s tim da se nakon dvije godine ugovor produžava ukoliko Hajduk osvoji prvenstvo, piše Index.hr.