Nogomet
0

Kranjčar: Hrvatska ima dobre izglede za prolaz

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nakon dojmljivog prolaza skupine u redovima hrvatske nogometne reprezentacije nitko ne skriva kako ambicije nisu nestale samim ulaskom u četvrtfinale.

"Naravno da vjerujemo u prolaz u polufinale. Imamo dobre izglede za ulazak među četiri najbolje momčadi Starog kontinenta. Suvereno smo otvorili turnir, no sad je to iza nas. Sve naše misli okrenute su prema utakmici s Turskom," istaknuo je Niko Kranjčar.

Jednako razmišlja i Vedran Ćorkula koji se nije ustručavao kazati.

"Bolji smo sastav, no ne mislim da smo favoriti. U četvrtfinalu nema laganih suparnika," naglasio je branič Manchester Citya.

I Kranjčar i Ćorluka su svjesni turske snage, posebice ističu njihovu nepredvidljivost.

"Dobro smo analizirali njihovu igru. Na sve tri utakmice su igrali isto, dosta su igrački neuredni u pozitivnom smislu. Imaju dobre pojedince, puni su elana, euforije i zaista su neugodna ekipa," kazao je Kranjčar koji smatra kako bi ključ pobjede trebalo tražiti u "kombinatorici vezne linije".

"Moramo brzim i kratkim dodavanjima izbaciti njihove igrače, to nije jednostavno, no takva bi igra mogla otvoriti mnogo prostora."

Ćorluka je posebno naglasio njihov karakter.

"Dva puta su se vratili iz izgubljenih situacija što pokazuje pravi karakter. Međutim, mi se moramo koncentrirati na našu igru i naše kvalitete."

Tvrdnju da hrvatska reprezentacija igra puno bolje kada nije u ulozi favorita, što je dokazala dvjema pobjedama protiv Engleske i nedavnim trijumfom protiv Njemačke, Kranjčar ne prihvaća.

"Kada igramo dobro onda ime protivnika nije bitno. Ako odigramo kako znamo i ako pojedinci kvalitetno iskoče vjerujem da možemo do pobjede," kazao je Niko dodavši kako voli igrati na poziciji polušpice na kojoj je odradio susret protiv Njemačke i završnicu utakmice protiv Poljske.

Obojica igrača su iznenađena pomalo bahatim i podcjenjivačkim pristupom turskih igrača koji se već vide u polufinalu.

"Malo su me iznenadili njihovi istupi. Mi smo spremni pokazati na terenu tko je bolji," poručio je Kranjčar, dok je Ćorluka dodao kako je hrvatska reprezentacija jednostavno bolja.

Obojica su oduševljena hrvatskim navijačima, svjesni kako je domovinu zahvatila euforija.

"Dolaze nam vijesti od prijatelja i obitelji da je doma ludnica. Osjećamo to na stadionu i hvala svima na velikoj podršci," kazao je Ćorluka dok je Niko kazao kako je zadivljen brojem navijača koji dolaze u Austriju premda nemaju ulaznice.