Nogomet
5

Kramar pojačao ekipu s Koševa: Sarajevo je najveći klub u BiH

Piše: E. B.
Denis Kramar (Foto: fksarajevo.ba)
Denis Kramar (Foto: fksarajevo.ba)
Fudbalski klub Sarajevo je dobio pojačanje u odbrani. Ugovor sa prvakom Bosne i Hercegovine potpisao je slovenski defanzivac Denis Kramar.

Dvadesetčetverogodišnji Kramar, koji igra na pozicijama stopera i lijevog bočnog, je sa Sarajevom potpisao dvoipogodišnji ugovor.

Prije dolaska u Sarajevo Kramar je nastupao za slovenske Rudar Velenje, Šmartno, Muru, poljski Widzew Lodz, grčki Paralimni, španski Getafe B, a u posljednjoj polusezoni nosio je dres austrailjskog Perth Gloryja.

"Sretan sam zbog potpisa ugovora sa Fudbalskim klubom Sarajevo. Dobro sam upoznat sa klubom i ovo je sigurno najveći klub u Bosni i Hercegovini i novi izazov u mojoj karijeri. Protekli dani, u kojima sam boravio na probi su prošli brzo i navikavam se na odličnu ekipu Sarajeva. Treninzi su odlični i sviđa mi se kako radi stručni štab. Vjerujem da klub ima dovoljno snage da ispuni svoje ciljeve i drago mi je što ću imati priliku da napravim svoj doprinos u tome", kazao je Kramar nakon potpisa ugovora za službenu stranicu kluba, dodavši:

"Nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje stručnog štaba i kluba i radujem se nadolazećim pripremama i utakmicama u dresu Sarajeva".