Tron za legendu
5

Kraljevski ugođaj i ovacije protivničkih navijača za Maradonin 59. rođendan

K. H.
Diego Armando Maradona (Foto: Twitter)
Diego Armando Maradona (Foto: Twitter)
Legendarni Diego Armando Maradona je na idealan način proslavio 59. rođendan, a osim što je doslovno imao status "kralja", njegova Gimnasia upisala je uvjerljivu gostujuću pobjedu protiv Newells Old Boysa rezultatom 4:0.

Maradonu je, prema pisanju argentinskih medija, ispred hotela pozdravilo hiljade navijača, a tu nije bio kraj njegovog rođendanskog slavlja s obzirom na to da je na stadionu također imao nekoliko ugodnih iznenađenja.

S obzirom na to da su igrali protiv Newells Old Boysa, kluba u kojem je Maradona tokom nogometne karijere kratko igrao, na samom stadionu je dobio posebnu stolicu koja izgledom podsjeća na tron, kako bi iz nje pratio meč svoje ekipe.
Pobjeda od 4:0 ujedno je i najuvjerljivija gostujuća pobjeda Gimnasije u posljednje 23 godine, odnosno nakon više od 400 utakmica odigranih u gostima, a Maradona je sa stadiona Marcelo Bielsa u Rosariju ispraćen velikim ovacijama.
Ovo je za Gimnasiju bila tek druga pobjeda u ovoj sezoni u 11 odigranih utakmica, oni trenutno imaju samo sedam bodova i nalaze se na pretposljednjem mjestu.