Odlazak Pume
8

Kraj uspješne saradnje duge 20 godina: Italijani dobijaju novog partnera za dresove

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometni savez Italije potvrdio je informaciju da će u budućnosti proizvođač sportske opreme za nacionalni tim biti Adidas, što znači da prepoznatljivi Pumini dresovi odlaze u prošlost.

Predsjednik Nogometnog saveza Italije Gabriele Gravina kaže da je ponosan zbog saradnje s Adidasom.

"Najava našeg partnerstva je ponos za Nogometni savez Italije. Ova saradnja predstavlja bitan korak u smislu rasta naše komercijalne privlačnosti, a također smo očajali i proces razvoja našeg brenda, kako u Italiji tako i u inostranstvu. Strast i entuzijazam koji smo primijetili od Adidasa je u jednakoj mjeri kao ona koju ima naš savez, a u kontekstu napretka svih nacionalnih timova i nogometa u Italiji", kazao je Gravina.

Izvršni direktor Adidasa Kasper Rørsted kaže da je također ponosan zbog spomenute saradnje.

"Nevjerovatno smo ponosni što možemo najaviti ovo dugoročno partnerstvo. Oduševljeni smo što jedna od najuspješnijih svjetskih ekipa postaje dio našeg tima. Radujemo se što ćemo postići velike stvari", rekao je Rørsted.

Puma je bila partner reprezentacije Italije punih 20 godina, a noseći opremu ovog sponzora, postali su prvaci svijeta 2006. godine te osvajači Evropskog prvenstva prošle godine. Ovi dresovi su često bili tema javnosti s obzirom na to da su bili jedni od najljepših i najatraktivnijih među reprezentacijama.