Tragičar utakmice
185

Kovačević razočaran nakon autogola za pobjedu Grčke: Užasno mi je žao

N. K.
Štoper reprezentacije Bosne i Hercegovine Adnan Kovačević jedan je od tragičara večerašnjeg teškog poraza Zmajeva u Atini protiv selekcije Grčke (2:1).
Njegovim autogolom domaći su došli do pobjede u finišu meča, a Kovačević ističe da su svi u selekciji BiH podbacili.

"Podbacili smo svi. Ja sam postigao taj autogol na kraju. Nezadovoljan sam i užasno mi je žao. U ovako važnoj utakmici prokockali smo šansu u borbi na Euro preko kvalifikacija. Djelovali smo dosta umorno, ali smatram da nas je najviše koštalo mnogo grešaka koje smo pravili", rekao je Kovačević.

Ipak, defanzivac ističe kako se se ne treba predavati i da se svi moraju popraviti kako bi otišli na Euro preko baraža Lige nacija.

"Moramo se maksimalno skoncentrisati na preostale utakmice protiv Italije i Lihtenštajna. Moramo ih odraditi što bolje i pozitivnije i malo obradovati navijače. A, onda nam slijedi baraž", rekao je Kovačević.

Podsjetimo, porazom u Grčkoj reprezentacija BiH izgubila je šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Evropsko prvenstvo i svoju šansu morat će tražiti kroz baraž Lige nacija.

Do kraja kvalifikacija BiH će odigrati još dvije utakmice, a naredni meč na rasporedu je 15. novembra protiv Italije u Zenici.