Derbi u Mostaru
20

Kovačević pred meč protiv Zrinjskog: Najbitnije je da se vratimo neporaženi

Piše: K. H.
Vladan Kovačević (Foto: H. M./Klix.ba)
Vladan Kovačević (Foto: H. M./Klix.ba)
Golman Sarajeva Vladan Kovačević svjestan je koliko težak meč očekuje njegov tim u okviru 17. kola Premijer lige BiH na gostovanju kod Zrinjskog u Mostaru.

Bordo tim je u prošlom kolu porazio gradskog rivala Željezničar na svom terenu rezultatom 2:1, čime su na najbolji mogući način iskoristili kiks Plemića protiv Zvijezde 09 i svoju prednost u odnosu na aktuelnog prvaka povećali na pet poena.

Ukoliko se iz Mostara vrate kao neporaženi, Bordo tim bi već sada mogao istaknuti glavnu kandidaturu za titulu prvaka, bez obzira na to što je do kraja prvenstva ostalo još puno igre.

Kovačević je rekao da će on i njegovi saigrači dati sve od sebe kako bi ostvarili što je moguće bolji rezultat.

"Neminovno je da nas očekuje teška utakmica u Mostaru protiv ekipe Zrinjskog. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat i najbitnije da se vratimo neporaženi. Atmosfera u ekipi je kao uvijek sjajna, igrači koji mogu igrati spremni dočekuju utakmicu", rekao je Vladan Kovačević uoči susreta 17. kola Premijer lige BiH.

Susret između Zrinjskog i Sarajeva igra se u subotu od 16:30 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom, a u prvom meču ove sezone Bordo tim je slavio rezultatom 4:2.