Klub stopirao
262

Kovačević između BiH i Srbije: Piksi ga već pozvao, ali je dobio negativan odgovor

N. K.
Vladan Kovačević (Foto: Instagram)
Vladan Kovačević (Foto: Instagram)
Selektor Srbije Dragan Stojković ima novu ideju o zamjeni za prvog golmana selekcije Vanju Milinković-Savića, a to je povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Vladan Kovačević (24).
Piksi je želio Kovačevića isprobati još tokom predstojeće januarske turneje Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je Vladanov klub Rakow to odbio, prenose poljski mediji.

Kao razlog zbog kojeg Kovačevića ne puštaju su zimske pripreme Rakowa pa će Piksi najvjerovatnije moći voditi samo igrače iz domaćih klubova.

Međutim, ovo je svakako signal da je nekadašnji mladi reprezentativac BiH, koji ima dvojno državljanstvo, zanimljiv reprezentaciji Srbije.

Za seniorski tim Zmajeva još nije debitovao, a nakon odličnih igara za Rakow pozvao ga je i selektor Ivaylo Petev, ali na kraju nije dočekao da se pojavi na okupljanju.

Već tada, za vrijeme Lige nacija, počelo se špekulisati da bi golman rodom iz Banja Luke mogao promijeniti reprezentaciju.

Kovačević je na šest utakmica BiH sjedio na klupi, a s obzirom da nije imao debi za BiH i dalje može prema FIFA-inim pravilima promijeniti sportsko državljanstvo.

Ostaje nam da vidimo hoće li bivši golman Sarajeva dobiti prostor u reprezentaciji Srbije gdje su, osim Milinković-Savića, još Rajković, Dmitrović, Ilić, Svilar...