Član IO NSBiH
48

Kovačević: Fudbalski savez RS-a će predložiti nove kandidate za mjesto selektora

Piše: N. K.
Mile Kovačević (lijevo) (Foto: NSBiH)
Mile Kovačević (lijevo) (Foto: NSBiH)
Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH Mile Kovačević potvrdio nam je da postoji mogućnost da se među kandidatima za bh. nogometnog selektora pojavi još neko ime pored Amara Osima i Mehe Kodre.

"Predložit ćemo naša razmišljanja s kim bi se trebalo razgovarati. Vidjeti da li su oni zainteresovani, kakvi su uslovi, programi, ciljevi... Zatim možemo li naći zajednička rješenja. Također, vidjeti da li su ti kandidati bolji od ovih predloženih. Ako jesu, da se i oni nađu u kandidaturi, a ako nisu, onda ćemo diskutovati o onome što nam je ponuđeno. Listu tih ljudi o kojima razmišljamo ćemo najvjerovatnije objaviti u petak", rekao je Kovačević za portal Klix.ba.

Predsjednik FSRS istakao je kako ga nije iznenadilo to što Izvršni odbor danas nije donio odluku o novom selektoru BiH.

"Iskreno, nisam ni očekivao da će se danas izabrati selektor. Pa prvi put smo danas čuli imena kandidata. Red je da malo razmislimo. Stvar je suviše ozbiljan da bi tako lako donosili odluke", poručio je Kovačević.

Podsjetimo, Izvršni odbor NSBiH nije danas odabrao novog selektora reprezentacije BiH, a nova sjednica na kojoj bi se konačno trebalo saznati ime nasljednika Mehmeda Baždarevića zakazana je za 29. novembar.