Dobro sarađuju
9

Kovač prihvatio Salihamidžićeve kritike: Brazzo je u pravu, moramo igrati puno bolje

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener Bayerna Niko Kovač prihvatio je kritiku Hasana Salihamidžića nakon pobjede Bavaraca protiv Olympiakosa u meču 3. kola grupne faze Lige prvaka, a isto tako je prihvatio i mišljenje predsjednika kluba Karla Heinz-Rummeniggea da Bayern uvijek mora igrati lijep nogomet, što u Grčkoj nije bio slučaj.
Bayern je slavio rezultatom 3:2, ali nije prikazao igru dostojnu njemačkog prvaka, čega je i sam Kovač svjestan.

"Salihamidžić je u pravu kada kaže da možemo biti još bolji, trenutno se mučimo u odbrani i pravimo previše individualnih grešaka. Moramo osvajati duele i svesti prilike protivnika na minimum, a onda ćemo lakše i dolaziti do pobjede", kazao je Kovač.

Nakon toga, Kovač je rekao da svi očekuju dobre rezultate i lijepu igru, ali da lijepa igra nije moguća baš uvijek.

"Kada je predsjednik govorio o nepovezanosti u igri, svi smo znali o čemu govori. U ovom klubu svi očekuju pobjedu i uz to da igramo lijep nogomet, a naravno da i mi svi to želimo i težimo ka tome. Ipak, moram reći da se ne može uvijek očekivati da igramo lijepo, a najbitnije je da rezultat nikada ne trpi. Smeta mi što se ovdje puno priča o poštovanju, a situacija s trenerima uopšte nema veze s poštovanjem i stalno se priča o nekim otkazima i mogućim nasljednicima aktuelnih trenera", kazao je Kovač.

Bayern se trenutno nalazi na 3. mjestu tabele Bundeslige sa 15 osvojenih bodova, jedan manje od Borussije M'gladbach i Wolfsburga, a 15 bodova kao i Bayern imaju i Borussija Dortmund i Leipzig.