Hrvat pošteno
17

Kovač o sumnjivom penalu za Bayern: Ja ovo ne bih dosudio

Klix.ba
Niko Kovač (Foto: EPA-EFE)
Niko Kovač (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski stručnjak Niko Kovač pobijedio je u prvom prvenstvenom meču kao trener Bayerna na startu Bundeslige, ali je utakmicu protiv Hoffenheima obilježila sumnjiva sudijska odluka oko dosuđenog penala.

Naime, sudija Bastian Dankert je deset minuta prije kraja dosudio nepostojeće penal za Bayern pri rezultatu 1:1, kada je Ribery ušao s krila u šesnaesterac, a prema njemu je Nordtveit krenuo na loptu klizećim startom.

Iako nije dohvatio loptu ni protivnika, Ribery je bez kontakta pao preko protivnika koji se ispružio ispod njega pa je sudija pokazao na penal, a VAR se nije oglasio.

"Ja ne bih sudio penal u ovoj situaciji", rekao je Kovač nakon utakmice, dok su se igrači i trener Hoffenheima razljutili jer su opravdano smatrali da su oštećeni.

"Penala protiv nas nije bilo. Čemu uopće VAR ako ne ispravlja ovako kardinalne sudijske greške!? I šta rade sudije u sobi zaduženi za VAR? Zašto plaćamo njih i 14 ekrana na kojima gledaju utakmice, kada ne vide ovo? Uostalom, kako očekivati od sudije koji ovdje na stadionu provjerava situaciju okružen sa 70.000 navijača Bayerna, da bude nepristran?", ljutito je govorio Hoffenheimov trener Julen Nagelsmann nakon utakmice.