Nogomet
3

Kovač: Island je mlada i kvalitetna ekipa s iskusnim trenerom

Totalsport
Niko Kovač
Niko Kovač
Zadovoljan je bio selektor hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač nakon žrijeba dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali je pozvao i na oprez jer Island nije bezazlena ekipa.

Hrvatska će 15. novembra gostovati na Islandu u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija, a uzvrat se igra četiri dana kasnije u Zagrebu.

"Zadovoljan sam pogotovo zato što drugu utakmicu igramo u Zagrebu. Ali isto tako želim naglasiti da još uvijek nismo prošli. Znamo da je Island mlada, perspektivna, kvalitetna ekiap s iskusnim trenerom Larsom Lagerbäckom koji je bio na svjetskim prvenstvima sa Švedskom i Nigerijom. Eto kako je to dragi Bog namjestio: tri puta sam igrao kao igrač protiv Lagerbäcka, tri puta sam ga pobijedio, jednom je čak bio i na Akademiji i predavao mi, a sada ćemo kao treneri ići jedan na drugog", istaknuo je Kovač.

"Moramo se pripremiti maksimalno za ove utakmice. Što prije moramo nabaviti sve informacije o Islanđanima. Nadam se da će svi naši igrači biti zdravi i onda se moramo pripremiti i fizički i psihički da izdržimo te dvije utakmice", zaključio je hrvatski selektor.