Defanzivac Senegala
12

Koulibaly: Džeko je igrač svjetske klase, nemam pritisak zato što igram protiv njega

Klix.ba
Koulibaly u duelu sa Džekom (Foto: EPA-EFE)
Koulibaly u duelu sa Džekom (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najboljih defanzivaca u Seriji A i reprezentativac Senegala Kalidou Koulibaly kazao je pred prijateljski meč protiv BiH da poznaje neke bh. igrače, a najbolje Edina Džeku za kojeg je rekao da je igrač svjetske klase.

Džeko je nedavno postigao dva sjajna pogotka u pobjedi Rome na San Paolu, a Koulibaly kaže da nema pritiska da igra protiv njega.

"Poznajem nekoliko igrača iz Bosne i Hercegovine jer igramo u istoj ligi. Najbolje poznajem Edina Džeku koji je igrač svjetske klase i nemam pritiska zato što igram protiv njega", istakao je Koulibaly.

Što se tiče same utakmice, Koulibaly je rekao da se nada pobjedi i da će se njegovi igrači pokazati u najboljem svjetlu.

"Protivnika moramo ozbiljno shvatit, utakmica neće biti lagana, a ja se nadam da ćemo se moji saigrači i ja pokazati u najboljem svjetlu. Pokušat ćemo doći do pobjede", istakao je defanzivac Senegala te dodao:

"Mi znamo šta nam je činiti do Svjetskog prvenstva, a i ostale repezentacije će pokušati da se spreme što je bolje moguće. Mi ćemo do početka biti spremni, a sigurno je da neće biti lako dobiti poziv jer imamo stotine dobrih igrača koji se nadaju pozivu i igranju na smotri najboljih", završio je štoper Napolija.

Susret između Senegala i BiH igra se u utorak u francuskom Le Havreu od 20 sati.