Nogomet
6

Kostić uoči duela s Vitezom: Želimo vratiti samopouzdanje i dokazati da smo u Tuzli imali loš dan

Klix.ba
Miloš Kostić (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Miloš Kostić (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Željezničar će u okviru petog kola Premijer lige BiH dočekati ekipu Viteza, a tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Miloš Kostić i prvotimac Vedran Kjosevski.

Utakmicu je najavio šef struke Miloš Kostić, koji je istakao njenu važnost.

"Poslije jedne utakmice za koju znate kako je prošla, čeka nas jedna teška utakmica u kojoj trebamo popraviti utisak koji smo ostavili u Tuzli, jer smo izgubili bez ispaljenog metka i to više ne smije da se ponovi. Spremamo se za utakmicu s Vitezom, želimo vratiti samopouzdanje ekipi i navijačima i želimo dokazati da je u Tuzli samo bio loš dan. Mislim da će u nedjelju sve biti na boljem nivou", izjavio je Kostić.

Atmosfera na jučerašnjem treningu Željezničara nije bila dobra, ali Kostić to smatra pozitivnim. Dodao je da su ga neki igrači razočarali.

"Zadovoljan sam što atmosfera jučer nije bila dobra na treningu. Znači da su igrači shvatili da ono u Tuzli nije bilo dobro. Danas na treningu je to već bilo malo bolje. Sigurno da atmosfera ne može biti dobra poslije poraza, pogotovo jer neke stvari nisu ispoštovane. Do Viteza bi atmosfera trebala biti dosta bolja u takmičarskom smislu. Bit će promjena u ekipi, a ja ne bježim od toga da mijenjam. Nekad i ja pogriješim i vjerujem nekom igraču. Neki igrači gube bonus kod mene", rekao je trener Plavih.

On je kazao da ima određenih problema sa povredama. Lazić i Žerić su van konkurencije, dok je Pozder povračao noć prije utakmice u Tuzli. Također, Bekrić je dobio udarac u koljeno, ali će biti spreman za nedjeljni duel.

O atmosferi u ekipi i očekivanjima je govorio i golman Plavih Vedran Kjosevski.

"Ekipa Viteza nije nimalo naivna i ima dosta iskusnih igrača koji poznaju ovu ekipu. Izdvojio bih Kokota, s kojim smo igrali i koji predvodi Vitez. Želimo popraviti blijed utisak iz Tuzle", kazao je Kjosevski.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 20 sati. Cijene ulaznica iznosii 5 KM za tribinu Jug, 10 KM za tribinu Sjever, 20 KM za tribinu Zapad A i 25 KM za tribinu Zapad galerija.