Nogomet
43

Kostić ne računa na Stanića i Bogičevića, Sadiković ide na posudbu

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Trojica igrača FK Željezničar neće sljedeće sezone nositi dres Plavih, a to su Srđan Stanić, Jadranko Bogičević i Damir Sadiković.

Kako saznajemo od pouzdanih izvora, novi trener FK Željezničar Miloš Kostić ne računa na Stanića i Bogičevića, ali ni na Sadikovića koji će biti posuđen.

Bogičević i Stanić su u Željezničar stigli tokom zimskog prijelaznog roka kao pojačanja. Taj epitet se posebno odnosi na Stanića koji se vratio na Grbavicu nakon epizode u Olimpicu.

Podsjetimo, u Olimpic je prešao upravo iz Željezničara nakon dugotrajnog oporavka od povrede, zadržao se jednu polusezonu, nakon čega su ga čelnici kluba s Grbavice uz mnogo truda uspjeli vratiti u svoje redove.

Poslije povratka na Grbavicu nekadašnji kapiten Plavih se ponovo izborio za mjesto u početnom sastavu, pa je Kostićeva odluka poprilično veliko iznenađenje.

Klub radi i na sporazumnom raskidu ugovora s Bogičevićem, dok će Damir Sadiković biti posuđen. Njegov brat Enis je već pronašao novi klub nakon raskida ugovora te karijeru nastavlja u novom bh. premijerligašu Krupi.

Plavi su tokom ljetnog prijelaznog roka doveli veći broj nogometaša, a trenutno se nalaze na pripremama u Sloveniji.