"Sramota za nogomet"
2

Kostarikanci se žalili FIFA-i na neregularne uslove

Totalsport
Nakon poraza Kostarike od SAD-a u Coloradu u teškim, snježnim vremenskim uslovima, iz Kostarikanskog nogometnog saveza su se odlučili žaliti Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) na neregularnost susreta.

Utakmica je odigrana na Dick's Sporting Goods Parku, a Amerikanci su se bolje snašli u takvim okolnostima i slavili su minimalnu pobjedu golom Clinta Dempseyja, te tako došli do važna tri boda u kvalifikacijama Sjeverne i Srednje Amerike za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Kostarikanski je izbornik Jorge Luis Pinto uslove za igru nazvao "sramotom za nogomet", dok je kostarikanski igrač Christian Bolanos, koji ima iskustva igranja u hladnim uslovima danskog i norveškog prvenstva, rekao kako je njegov tim "opljačkan".

Predsjednik Nogometnog saveza SAD-a Sunil Gulati pravdao se kako organizacija utakmice u brdovitom Coloradu u ovo doba godine nema veze sabotiranjem suparnika, već je tako napravljeno zbog priprema američke reprezentacije na visoku nadmorsku visinu uoči gostovanja u Meksiku sljedeće sedmice.