Nogomet
0

Kosorić: Nakon neuspješne prošle sezone u narednoj želimo osvojiti titulu

Piše: D. B.
Aleksandar Kosorić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Aleksandar Kosorić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Željezničar danas započinje pripreme za novu sezonu u kojoj, prema riječima kapitena Aleksandra Kosorića, ima visoke ambicije.

Cilj Plavih je da nakon neuspješne sezone u sljedećoj na Grbavicu donesu barem jedan trofej.

"Sve je novo, imamo novi stručni štab, a i nekoliko novih igrača. Prošla sezona je bila neuspješna, a narednu želimo završiti osvajanjem titule. Radit ćemo na tome da nakon nekoliko godina ponovo osvojimo trofej", izjavio je Kosorić.

Plave će s klupe predvoditi novi trener Miloš Kostić.

"Novi trener će sigurno imati dovoljno prostora da radi i upozna ekipu. Ne igramo Evropu pa imamo više od 40 dana priprema do početak prvenstva. Vremenom ćemo se upoznavati", rekao je kapiten FK Željezničar.

Ekipa s Grbavice je dobila nekoliko kvalitetnih pojačanja.

"Poznajem dobro Radinovića i Šećerovića koji su sigurno kvalitetni igrači. Igrali su dobro prošle godine i bit će nam pojačanja, ali se moraju dokazati", smatra bh. reprezentativac.

On je zbog povrede glave u protekloj sezoni nosio masku. To je sada za njega vjerovatno prošlost.

"Imam preglede u narednih nekoliko dana, pa ćemo vidjeti da li ću skinuti masku. Nadam se da je povreda prošlost", završio je Kosorić.

Kapiten Željezničara će, kao i njegov saigrač Miroslav Stevanović, dobiti dodatnih nekoliko dana za odmor zbog nastupa za reprezentaciju BiH u Japanu, gdje su naši Zmajevi osvojili Kirin kup.