Oprostio se
62

Kosorić izabrao najboljih 11 nogometaša s kojima je igrao u Željezničaru

N. M.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Fudbalski klub Željezničar dana se i zvanično oprostio od Aleksandra Kosorića koji je okončao karijeru s krajem polusezone u Premijer ligi BiH.
Danas je klub s Grbavice objavio oproštajni video s pitanjima na koja je odgovarao Kosorić.

Zanimljiv je odgovor Kosorić ponudio na pitanje o najboljem prijatelju u klubu, pošto nije odabrao niti jednog nogometaša.

"Dino Pekić", odgovorio je Kosorić na to pitanje, a radi se o dugogodišnjem komesaru za sigurnost FK Željezničar.

Otkrio je Kosorić i da mu je najdraža utakmica u dresu Želje ona s Ferencvarošem iz 2015. godine u Evropskoj ligi, a da mu je najteži napadač za čuvati bio Nemanja Bilbija.

Potom je uslijedio vjerovatno i najzanimljiviji dio u kojem je Kosorić odabrao najboljih tim Željezničara sastavljen od nogometaša s kojim je dijelio svlačionicu na Grbavici.

Kosorić je odabrao sljedećih 11:

Marijan Antolović, Benjamin Čolić, Jasmin Bogdanović, Edin Cocalić, Jadranko Bogičević, Josip Kvesić, Amir Hadžiahmetović, Semir Štilić, Miroslav Stevanović, Kerim Memija, Riad Bajić.

Video s pitanjima i odgovorima pogledajte na ovom linku.

Podsjećamo, Kosorić je posljednji meč u dresu Plavih odigrao u Gabeli 16. decembra, kad je Željezničar poražen s 1:0.

Za Željezničar je Kosorić upisao 188 nastupa, postigao je 4 gola i upisao 6 asistencija, a još je kroz karijeru nastupao i za Partizan, Radnički Niš, Erbil, Slaviju iz Istočnog Sarajeva, Radnik iz Bijeljine, Radnički Kragujevac, Rad, latvijski Spartaks Jurmala i malteški Balzan.