Meč na Koševu
12

Kosorić i Okić: Dat ćemo sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata protiv Sarajeva

Klix.ba
Nogometaši Radnika iz Bijeljine prvi meč u Ligi za prvaka BiH igraju večeras na Koševu, gdje će ih od 19:45 sati dočekati Sarajevo.

Bordo klub u prošlom kolu pretrpio je debakl u Tuzli, gdje je poražen od Slobode 3:0, čime je prekinuo veliku seriju pobjeda.

Ipak, domaćinu ide u prilog tradicija pošto nikada nije prokockao niti jedan bod u ligaškim okršajima s Radnikom.

"Ostvarili smo cilj da se plasiramo u prvih šest ekipa. Međutim, ne želimo da budemo samo učesnici, nego i da igramo značajnu ulogu i da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže, za što bolji plasman na kraju sezone. Prvu utakmicu igramo protiv Sarajeva na Koševu, na koji stižemo bez bijele zastave i sa željom da prekinemo negativnu tradiciju te pokažemo kvalitet koji posjedujemo", rekao je Aleksandar Kosorić.

Sarajevo će biti oslabljeno neigranjem suspendovanih Ahmetovića, Ivetića i Mihojevića te povrijeđenog Radovca.

"Reprezentativna pauza nam je dobro došla. Odmorili smo se, a sanirane su i povrede nekih igrača. Nažalost, za utakmicu sa Sarajevom ponovo će nam nedostajati nekoliko igrača, Janković, Peco, Ostojić i Zlatković, ali šta je tu je. Ispunili smo cilj plasmanom u Ligu za prvaka, koji otvaramo na Koševu i sigurno ćemo dati sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata protiv Sarajeva. Domaći imaju kvalitetan tim. Super niz pobjeda prekinut im je u Tuzli, tako da im igra samo pobjeda protiv nas. Favoriti su, sigurno će biti pritiska, ali nedostaje i njima tri, četiri igrača. Bit će dobra atmosfera, utakmica se igra u noćnom terminu, a saigrači i ja ćemo dati sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata kako bi dodatno povećali prednost u odnosu na Slobodu i Krupu", rekao je Šefko Okić.