Iskusni defanzivac
7

Koscielny ostaje u Arsenalu uprkos interesu Bayerna i Marseillea

Klix.ba
Laurent Koscielny (Foto: EPA)
Laurent Koscielny (Foto: EPA)
Francuski defanzivac Laurent Koscielny je izjavio da nema razlog da napusti Arsenal te se nada da će na Emiratesu ostati još dugo.

Tridesetjednogodišnji Koscielny ulazi u osmu sezonu kao igrač Arsenala nakon što je 2010. godine stigao iz Lorienta. Njegov aktuelni ugovor s Topnicima ističe u junu 2020. godine, a igrač je izrazio želju da ostane u klubu iako su za njega zainteresovani Bayern i Marseille.

"Kad sam stigao ovdje, nisam razmišljao o tome koliko dugo ću ostati. Međutim, sada ulazim u osmu sezonu i veoma sam sretan zbog toga. Zaista sam sretan u Londonu, ne samo zbog nogometa, nego i zbog supruge i djece. Uživamo ovdje, zbog toga sam ovako dugo i ostao. Imam dug ugovor s Arsenalom i ne vidim razlog da odem", izjavio je Koscielny.

Francuz je odigrao 291 utamicu za Arsenal te je postigao 22 gola i upisao pet asistencija. On je drugi kapiten tima te preuzima ulogu vođe u odustvu Pera Mertesackera. Igre u Arsenalu su mu donijele i poziv u reprezentaciju Francuske za koju je odigrao 47 utakmica, a postigao je jedan pogodak i upisao dvije asistencije.