Na korak od uspjeha
27

Koronavirus "uništio" engleskog niželigaša koji je ostvario sve pobjede u sezoni

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Engleski niželigaš Jersey Bulls u ovom trenutku izgleda kao najveći gubitnik zbog širenja koronavirusa u svijetu jer im je unatoč svim pobjedama u ovoj sezoni onemogućena promocija u viši rang.

Naime, engleski FA nedavno je donio odluku o poništavanju svih liga ispod šestog ranga, što znači da niti u jednoj od njih neće biti klubova koji su osigurali plasman u viši rang, odnosno koji su ispali u niži rang.

Ekipa Jersey Bullsa, koja se takmiči u devetom rangu engleskog nogometa, ostvarila je 27 pobjeda u isto toliko odigranih utakmica, ali odlukom FA-a poništeno je sve ono što su uradili u ovoj sezoni i priliku da izbore plasman u osmu ligu morat će tražiti naredne godine.

Ova informacija još više dobija na značaju zbog podatka do kojeg su došli engleski mediji, a oni su objavili da je ovaj klub svojim igračima osigurao putovanje avionom na svaku gostujuću utakmicu te da je čitav klub uradio veliki posao kako bi napravili dobar tim koji se može plasirati u viši rang.

Upravo tih 27 pobjeda u 27 odigranih utakmica najbolji je pokazatelj koliko su ozbiljno shvatili ovu sezonu, ali na njihovu žalost FA je poništio sve lige ispod šestog ranga, samim tim i njihov poduhvat, što je izazvalo veliko razočarenje kod svih igrača i članova kluba i samim tim budućnost ovog kluba dovedena je u pitanje.