Neodgovoran potez
51

Korona-dernek u Španiji izazvao gnjev javnosti, supruga igrača Seville naivno otkrila sve

K. H.
Foto: Marca/Twitter
Foto: Marca/Twitter
Španski list Marca objavila je fotografiju četiri igrača Seville koja su prekršila tamošnja pravila karantina i to baš u trenutku kada je Nogometni savez Španije dozvolio nastavak prvenstva.

Naime, nogometaši Lucas Ocampos, Franco Vazquez, Luuk de Jong i Ever Banega napravili su dernek na kojem je prisustvovalo 12 osoba, a problem je nastao kada je Banegina supruga objavila fotografiju na društvenim mrežama i time otkrila da su prekršili pravila, zbog čega ih očekuje kazna.

Supruga ovog argentinskog igrača brzo je shvatila grešku i obrisala fotografiju, ali tada je već bilo kasno i španski mediji na čelu s Marcom objavili su priču, što je prouzrokovalo gnjev tamošnje javnosti, a posebno navijača Seville.

Društvene mreže preplavljene su negativnim komentarima zbog ovog incidenta, što je sasvim opravdano s obzirom na to da je riječ o javnim osobama i ljudima koji bi trebali biti primjer svojim ponašanjem.

Španska vlada prije dva dana dala je zeleno svjetlo za nastavak La Lige i plan je da se prvenstvo nastavi 8. juna, no moguće je da će zbog ovog incidenta čitava liga biti ugrožena, odnosno njen nastavak. Nagađa se, također, da bi kaznu mogla dobiti i Sevilla jer je i ona djelomično odgovorna za neodgovorno ponašanje svojih igrača.

Lucas Ocampos je priznao grešku i izvinio se preko društvenih mreža.

"Želim se svima izviniti, priznajem da smo pogriješili i nanijeli štetu imidžu kluba i nogometu općenito. Želimo se izviniti svima, saigračima i trenerima, a i općenito ljudima iz svijeta nogometa i društva. Neće se više ponoviti", napisao je ovaj igrač na društvenim mrežama.