Nogomet
9

Kordić: Zrinjskom mogu pomoći iskustvom, najvažnije je da pobijedimo Olimpic

Piše: D. B.
Krešimir Kordić (Foto: Bljesak.info)
Krešimir Kordić (Foto: Bljesak.info)
Zrinjski će u 16. kolu Premijer lige BiH biti gost Olimpicu. Plemići ovu utakmicu dočekuju nakon poraza od Slobode, a iskusni napadač Krešimir Kordić se nada povratku na pobjednički put.

"Poraz je došao u nezgodno vrijeme, pogotovo od direktnog suparnika za prvo mjesto. To nije baš dobro, ali je nastupila pauza, podigli smo se i osvježili ekipu. Na utakmici s Olimpicom ćemo vidjeti koliko smo zapravo uradili", izjavio je Kordić za portal Klix.ba.

Nogometaši Zrinjskog su fizički spremni, pa se na treninzima radilo uglavnom na uigravanju.

"Radili smo najviše na uigravanju ekipe, oporavku povrijeđenih igrača i pripremi za susret s Olimpicom", rekao je iskusni napadač Plemića.

Iako se Olimpic ne može pohvaliti svojim igrama u ovoj sezoni te se nalazi na 11. poziciji na tabeli, koja vodi u niži rang takmičenja, Kordić izuzetno cijeni Vukove.

"Ne zavarava nas mali broj bodova koji Olimpic trenutno ima, jer se radi o dobroj ekipi sastavljenoj od igrača koji su prije nekoliko sezona bili nosioci igre u timovima za koje su nastupali. Da je Olimpic imao rejting Sarajeva, Željezničara i Zrinjskog, siguran sam da bi osvojio titulu. Međutim mlad su klub, nemaju svoje navijače, a to im je najviše nedostajalo za veće stvari u proteklim sezonama. Uvijek su opasni, ali se nadam da baš protiv nas neće napraviti dobar rezultat", kazao je Kordić.

Nakon pomenutog poraza od Slobode, Plemići sada razmišljaju samo o pobjedi.

"Ako već idemo na titulu, u svakoj utakmici moramo tražiti pobjedu, međutim, razvoj situacije na terenu može diktirati zadovoljstvo poslije utakmice. Ipak, mi moramo razmišljati samo o trijumfu", jasan je bio tridesetčetverogodišnji napadač.

Zrinjskom nedostaju trojica igrača, ali to ne bi trebao biti veliki problem.

"Stevo Nikolić se žali na povredu, a od ranije nema Gorana Karačića i Mile Pehara. Uprkos tome, imamo širinu u ekipi i svako ko nastupi umjesto njih mora pokazati da zaslužuje dres Zrinjskog", poručio je Kordić.

On nije imao veliku minutažu ove sezone, ali je pogodio u prijateljskom susretu protiv Čapljine te očekuje da će dobiti priliku protiv Olimpica.

"Očekujem da ću zaigrati protiv Olimpica, ove sezone se nisam naigrao. Tu sam i spreman sam, svojim iskustvom i kvalitetom mogu pomoći ekipi. Ipak, najvažnije je da pobijedimo", izjavio je nogometaš Zrinjskog.

Najveća prednost Plemića su brzi nogometaši u fazi napada, koji mogu napraviti prevagu.

"Bit ćemo lagani prema naprijed, imat ćemo brze igrače, pa se nadam da ćemo to iskoristiti. Tranzicija prema naprijed mora biti brza, a ako odbrana bude čvrsta i napad efikasan, neće biti problema. Vjerujem da ćemo se vratiti na pobjednički put", rekao je Kordić.

On se nada da će njegov tim završiti polusezonu na prvom mjestu, a potom na kraju sezone slaviti novu titulu prvaka BiH.

"Nadam se da će Zrinjski biti jesenji prvak, ali u konkurenciji je pet ekipa. Ambicije u ovoj sezoni su šampionske, pokazali smo da smo jedan od najuspješnijih klubova posljednjih godina", završio je Kordić.

Utakmica Olimpic - Zrinjski se igra u subotu od 13:00 sati.