33. kolo Bundeslige
356

Korak do vječnosti: Bayer i 50. put ove sezone neporažen, do kraja ostala tri finala

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Bayer Leverkusena su u 33. kolu Bundeslige pobijedili Bochum rezultatom 5:0 i tako stigli nadomak perfektne sezone.

Naime, ovo je Apotekarima bila ukupno 50. utakmica u svim takmičenjima bez poraza, a do kraja su im ostala tri velika finala u kojima će pokušati ostati neporaženi tokom cijele sezone.

Prvo će sljedeće subote odmjeriti snage sa Augsburgom u posljednjem kolu bundesligaške sezone dok je već u srijedu na rasporedu utakmica finala Evropske lige sa Atalantom.

Tu nije kraj ovosezonskim izazovima Apotekara budući da ih u subotu 25. maja očekuje kraj sezone i finale Kupa sa Kaiserslauternom.

Ukoliko u sva tri susreta ostanu neporaženi, bit će to jedinstven slučaj u svijetu nogometa budući da će ostvariti 53 utakmice bez poraza i bit će neporaženi cijele sezone što dosad nikom nije pošlo za nogom.

Što se tiče utakmice, strijelci za Apotekare su bili Patrick Schick u 41. minuti, Victor Boniface sa jedanaest metara u drugoj minuti sudijske nadoknade te Amine Adli koji je pogodio u 76., a deset minuta kasnije je Josip Stanišić postigao četvrti gol za goste.

Tu nije bio kraj golovima budući da je u trećoj minuti nadoknade Alejandro Grimaldo postavio konačan rezultat susreta.

Vrijedi spomenuti da je Bochum od 15. minute susreta igrao s igračem manje budući da je direktan crveni karton dobio Felix Passlack.

Rezultat i strijelci:

Bochum - Bayer Leverkusen 0:5 (Schick 41', Boniface (p) 45+2', Adli 76', Stanišić 86', Grimaldo 90+3')

Tabela: