Čeka ga Kasimpaša
6

Konyaspor pobijedio Sivasspor i prošao u polufinale Kupa Turske, Bajić upisao asistenciju

Piše: D. B.
Konyaspor je u drugoj utakmici četvrtfinala Kupa Turske ugostio Sivasspor nakon što je u prvom susretu bilo 0:0 te je u revanšu pobijedio rezultatom 3:2 i plasirao se u polufinale, gdje ga čeka Kasimpaša.

Bh. reprezentativac Riad Bajić je od prve minute zaigrao za Konyaspor, dok su naši Amir Hadžiahmetović i Deni Milošević bili na klupi.

Domaći su poveli u 35. minuti golom Rangelova iz jedanaesterca, a u 36. minuti je izjednačenje Sivassporu donio Keles. Domaći su na odmor otišli s prednošću 2:1 zahvaljujući pogotku koji je u 43. minuti postigao Fofana, a asistenciju je upisao Bajić.

U nastavku utakmice, tačnije u 57. minuti, Keles je imao priliku postići svoj drugi gol i ponovo izjednačiti rezultat, ali je promašio penal. Ipak, njegovu grešku je ispravio Kilinc te je u istoj minuti pogodio mrežu Konyaspora na 2:2.

Igrala se 79. minuta kada je Fofana postigao svoj drugi gol na večerašnjoj utakmice, a Konyaspor poveo 3:2.

Milošević je u igru ušao u 66. minuti umjesto Mehe, a priliku za igru je dobio i Hadžiahmetović, koji je u 82. minuti zamijenio dvostrukog strijelca Fofanu. Potom je u 82. minuti Bajić napustio igru, a ušao je Vuković.

Gosti do kraja utakmice nisu uspjeli doći do izjednačenja, pa je Konyaspor pobijedio rezultatom 3:2 i prošao u polufinale Kupa Turske, gdje će igrati protiv Kasimpaše.