Obavljeni pregovori
81

Kontroverzni Nenad Lalatović stiže u bh. nogomet, blizu je preuzimanja klupe Borca

D. Pajo
Lalatović se i ranije spominjao u kontekstu preuzimanja bh. klubova (Foto: Mondo)
Lalatović se i ranije spominjao u kontekstu preuzimanja bh. klubova (Foto: Mondo)
Kontroverzni srbijanski nogometni trener Nenad Lalatović blizu je preuzimanja klupe banjalučkog Borca, saznaje portal Klix.ba.

Nenad Lalatović (44) i ranije se spominjao kao potencijalni kandidat za dolazak u bh. nogomet, a posebno u FK Borac, no od toga nije bilo ništa. Ipak, čini se da je došao trenutak da Lalatović napusti Srbiju i stigne u naš nogomet.

Riječ je o stručnjaku koji je trenutno na klupi Radničkog iz Kragujevca s kojim je izborio doigravanje za opstanak. Nakon što je izbjegao direktnu relegaciju iz srbijanske Superlige, Lalatović se odlučio na pregovore s predstavnicima banjalučkog kluba.

Kako saznaje portal Klix.ba, Lalatović je sa čelnicima Borca obavio razgovore i postoji obostrana želja za sklapanjem saradnje što bi se moglo dogoditi uskoro.

Lalatović sa sobom dovodi peteročlanu ekipu u stručnom štabu, što je bio jedan od zahtjeva srbijanskog trenera. Finalni pregovori i dalje su u toku.

S Lalatovićem bi u bh. nogomet trebala stići i uzbuđenja pošto za njega važi da na utakmicama koje vodi nikada nije dosadno. Uz harizmatične i uzbudljive komentare, nerijetko je u interakciji s publikom, a znao je izazvati i brojne skandale.

Prije nešto više od mjesec dana dospio je u fokus javnosti nakon što se posvađao s navijačem na tribinama. Na kraju ga je Lalatović čak i gađao predmetom i zbog toga je dobio crveni karton.

Lalatović je tokom karijere vodio brojne srbijanske klubove među kojima i Crvenu zvezdu i Vojvodinu. Bio je selektor U-21 i U-20 reprezentacija Srbije, a radio je i u Radničkom iz Niša, Čukaričkom, Borcu iz Čačka, Voždovcu, Proleteru i Sremu.

Jedini inostrani angažman imao je u Saudijskoj Arabiji gdje je na svega osam utakmica vodio Al-Batin. Ta neslavna epizoda trajala je od jula do oktobra prošle godine.