Nogomet
0

Konjic: Prijateljska utakmica selekcija U-19, BiH - Makedonija 2 : 1

FENA
U 19 sati, pred oko 4.000 gledalaca, završena je prijateljska međunarodna utakmica nogometnih selekcija U-19, u kojoj je reprezentacija BiH pobijedila sa 2 :1. Golove su postigli B. Šabani (33 min.), za goste, a Dilaver (36) i Šovšić (85) iz jedanaesterca za domaće.

Za Bosnu i Hercegovinu nastupili su: Zovko, Višća, Kvesić, Brekalo, Markić, Šovšić, Živković, Zahirović, Đaković, Dilaver i Handžić (kapiten). Selektor Zoran Bubalo, u igru je uveo sve rezervne nogometaše, a to su: Mašić, Čilić, Džafić, Duraković, Pinjuh i Kurtalić.

Za Makedoniju su nastupili: Burhan, Guncev, Stojanov, Tairi, Mavrov, Ristov, B. Šabani, Lazareski, Nestorski, E. Šabani i Georgijev (kapiten). Selektor Jugoslav Trenčovski u igru je uveo i ostale igrače: Memeti, Petrovski, Tanušev, G. Markov, Fazli, Veljanovski, Spiroski, Belica i Halili.

Treneri Bubalo i Trenčovski, za FENU su izjavili da su zadovoljni uvjetima za igru, publikom, terenom i suđenjem. Utakmica je bila veoma korisna, tvrda, jer su ekipe ujednačenog kvaliteta. Bubalo je još rekao da je BiH, i bez dvojice najboljih igrača, Hasanovića i Stevanovića, stvorila više prilika za gol, te da još traži prvih jedanaest.

Dvije reprezentacije sastaju se ponovo u Ilijašu, u četvrtak, 15. maja u 17 sati, čime ekipa Makedonije završava posjetu Bosni i Hercegovini.