Haotična situacija
55

Konfuzan transfer De Jonga u Barcelonu: Predstavljen, izbrisan pa opet objavljen u 3:30

N. K.
Barcelona predstavila De Jonga (Foto: Twitter)
Barcelona predstavila De Jonga (Foto: Twitter)
Posljednji transfer prijelaznog roka u Španiji kojim je potvrđen prelazak Luuka de Jonga iz Seville u Barcelonu zvanično je objavljen tek sinoć u 3:30 i to nakon haosa koji je nastao oko ponoći.
Naime, objava transfera odgođena je zbog tehničkih problema, a iz La Lige su potvrdili da nikome nisu dali produženje roka, već da su svi transferi prijavljeni na vrijeme.

Barcelona je dolazak De Jonga na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa prvo objavila u 1:24 u noći pa nekoliko minuta kasnije povukla objavu, da bi ona ponovno osvanula na internetu u 3:30 sati nakon što je La Liga pregledala svu dokumentaciju.

Iskusni 31-godišnji Nizozemac stiže praktično kao zamjena za Antoinea Griezmanna koji se kasno sinoć vratio u madridski Atletico.

Barcin trener Ronalda Koemana je De Jonga i ranije vodio u nizozemskoj reprezentaciji, a napadač je postao višak u Sevilli dolaskom Rafe Mira i cijelo je ljeto bio u glasinama o odlasku.

De Jong je u Sevilli u dvije sezone odigrao 94 utakmice u svim takmičenjima te postigao 19 golova i upisao pet asistencija.

U Barceloni će imati težak zadatak jer su u posljednjih pet-šest godina klub napustili brojni sjajni napadači poput Griezmanna, Lionela Messija, Luisa Suareza, Neymara...