Nogomet
0

Konačno spreman i fizički i mentalno: U Freiburgu čekaju Mujdžin "dan D"

Klix.ba
Mensur Mujdža
Mensur Mujdža
Jedan od najstandardnijih igrača Freiburga u prethodnim sezonama Mensur Mujdža u ovoj sezoni minutažu dobija na kapaljku.

Već na startu još jedne bundesligaške sezone Mujdža je na iznenađenje bh. javnosti bivšeg selektora Safeta Sušića obavijestio da mu je u klubu rečeno da će tokom sezone biti u drugom planu.

Tako je u dosadašnjih 27 kola Mensur nastupio svega šest puta, i to samo jednom tokom svih devedeset minuta. Bio je to meč protiv Hoffenheima, nakon čega je započeo utakmicu još samo jednom.

Sportski direktor Freiburga Klemens Hartenbach pohvalio je Mujdžin sportski pristup i ispravan odnos prema klubu bez obzira na to što je svakome jasno da Mensur proživljava teške trenutke u svojoj karijeri.

“Nakon povreda i pauza konačno je i fizički i psihički spreman. Sad čekamo njegov 'dan D' kada će ponovo postati važan dio našeg tima“, prokomentarisao je Hartenbach.

Sam Mujdža je u nekoliko navrata izjavio da će narednog ljeta sigurno napustiti Freiburg ukoliko se situacija drastično ne promijeni.