{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konačna odluka: Odbijen zahtjev Borca, Čelik ostaje u Premijer ligi BiH

22.6.2018. u 12:25
380
55
Konačna odluka: Odbijen zahtjev Borca, Čelik ostaje u Premijer ligi BiH
380
Konačna odluka: Odbijen zahtjev Borca, Čelik ostaje u Premijer ligi BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
Komisije za licenciranje klubova nezavisne su u donošenju odluka te su one konačne i obavezujuće, a Izvršni odbor Nogometnog saveza BIH nije nadležan za donošenje bilo kakvih odluka u postupku licenciranja klubova, navedeno je u dopisu dostavljenom u NS BiH iz UEFA Odjela za licenciranje klubova.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na sjednici Izvršnog odbora NS BiH, održanoj u utorak, usvojen je zaključak da se povodom zahtjeva FK Borac Banja Luka za vanredno preispitivanje odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NS BiH od 29. maja zatraži hitno mišljenje nadležnog organa UEFA.

Shodno tom zaključku zatraženo je relevantno mišljenje od UEFA-inog Odjela za licenciranje klubova, koje je danas i zvanično objavljeno.

U skladu s tim, a uzimajući u obzir kalendar takmičenja u Premijer ligi BiH za sezonu 2018/19., žrijebanje takmičarskih brojeva klubova za novo prvenstvo bit će obavljeno na Ilidži u srijedu u 12:00 sati.

Žrijebanje će se izvršiti uz prethodno donesene odluke i za klubove kojima su nadležne komisije za licenciranje izdale potrebne licence.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: