BiH - Bugarska
0

Komšić među navijačima

Sarajevo-x.com
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisustvovaće večerašnjoj prijateljskoj utakmici nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Bugarske, koja se igra u Zenici.

Kako nam je javljeno iz Predsjedništva BiH, Komšić će utakmici prisustvovati zajedno s načelnikom općine Zenica Husejinom Smajlovićem, gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem i načelnikom općine Novi grad Damirom Hadžićem. Sve trojica će sjediti zajedno s navijačima, a ne u svečanoj loži, jer, kako nam je rečeno iz Predsjedništva, Komšić ne želi imati ništa sa Nogometnim savezom BiH.

Komšić se također danas na svom blog osvrnuo na jučerašnju posjetu reprezentaciji BiH na Grabivici. „Iskreno govoreći, malo sam se dvoumio da li da odem ili ne, zbog katastrofalnog stanja u i oko NSBiH“, napisao je Komšić.

„Prateći Olimpijadu u Pekingu čovjek može uživati, ali i pomalo 'biti zavidan' gledajući kako sportisti 'ginu' za boje svoje zemlje i kako, ama baš svaka zemlja, podržava i živi za svoje sportiste i njihove uspjehe. To je jedan od razloga zašto sam otišao i sreo se sa našim fudbalerima, i nije mi žao. Ćiro i reprezentacija BiH trebaju našu podršku, samo oni! Nikako rukovodstvo Saveza, koje treba krupne promjene. Momci su mladi, dobri fudbaleri i entuzijasti. Tek kada sam vidio njih, onako mlade i poletne, shvatio sam koliko sam, uslovno rečeno, star", osvrnuo se Komšić u današnjem obraćanju blogerima.

Što se tiče Ćire, stari stručnjak i šarmer, nije mu lako, ali prihvatio se posla kojeg se prihvatio, smatra Komšić. Iskusan je i stručan trener sa dovoljno iskustva, mudrosti, ugleda i snage i mislim da nikome iz Saveza neće dozvoliti da mu se miješa u posao, ističe Komšić.

Čitajte više na Predsjednikovom blogu.