Tuchelov nasljednik
62

Kompany predstavljen kao novi trener minhenskog Bayerna: Radujem se izazovu

E. K.
Vincent Kompany novi trener Bayerna
Vincent Kompany novi trener Bayerna
Belgijski stručnjak Vincent Kompany danas je potpisao ugovor sa minhenskim Bayernom do ljeta 2027. godine i na klupi bavarskog velikana će naslijediti Thomasa Tuchela.

Kompany u redove minhenskog kluba dolazi iz redova engleskog Burnleyja sa kojim je prethodne sezone ispao iz društva najboljih.

"Svi se u klubu slažemo da je Vincent Kompany pravi trener za Bayern i jako se radujemo zajedničkoj saradnji. Max Eberl i Christoph Freund nikada nisu posustajali i pedantno su radili na pronalaženju trenera koji bi vodio naš tim do uspjeha i dalje ga razvijao novim idejama. Vincent Kompany predstavlja upravo ono zajedništvo i timski duh koji su nam potrebni", rekao je izvršni direktor Bavaraca Jan-Christian Dreesen dok je sportski direktor minhenskog kluba Max Eberl dodao:

"Veoma smo zadovoljni što smo potpisali ugovor sa Vincentom Kompanyjem. U razgovoru s njim odmah smo bili na istim talasnim dužinama. Jasno nam je pokazao koliko ga posao u Bayernu privlači i da apsolutno želi da preuzme naš klub. Vincent Kompany je gladan uspjeha, takav je bio i kao igrač, bio je vodeća figura u vrhunskom međunarodnom nogometu, a napreduje i kao trener. Željeli bismo da budemo uspješni zajedno".

Sam Kompany se raduje novom izazovu u trenerskoj karijeri.

"Radujem se izazovu Bayerna. Velika je čast moći raditi za ovaj klub - Bayern je institucija međunarodnog nogometa. Kao trener, morate se zalagati za ono što jeste kao ličnost, volim da imam loptu, da budemo kreativni, a također moramo da budemo agresivni na terenu i hrabri. Sada se radujem osnovnim stvarima, radu sa igračima, formiranju tima. Kada se postavi osnova, uspjeh će doći", poručio je novi trener Bayerna.