{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komitet za normalizaciju suspendirao Ušanovića i Kureša

F
4.5.2011. u 17:43
0
44
Komitet za normalizaciju suspendirao Ušanovića i Kureša
0
Komitet za normalizaciju suspendirao Ušanovića i Kureša
Komitet za normalizaciju Nogometnog saveza BiH danas je suspendirao bivšeg generalnog sekretara Saveza Muniba Ušanovića i bivšeg sekretara za finansije Miodraga Kureša.
Ušanović i Kureš suspendirani su do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka koji se protiv njih vodi pred Sudom BiH, saopćeno je iz NSBiH.

Podsjećamo da su nekadašnji generalni sekretar Saveza Bosne i Hercegovine Munib Ušanović i sekretar za finansije i marketing Miodrag Kureš proglašeni su krivima po tačkama optužnice za produženo krivično djelo porezne utaje i produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja te su osuđeni na po pet godina zatvora.

Tužilaštvo BiH je visokorangirane čelnike Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine optužilo da su od 1. januara 2001. do 30. septembra 2006. godine izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga te poreza na plaće i poreza na doprinose, čime su oštetili budžet Federacije BiH u značajnom iznosu.

Tužilaštvo je također optužilo Kureša i Ušanovića da su od 1. januara 2001. do 31. maja 2005. godine zloubotrebom svog službenog položaja pribavili značajnu imovinsku korist nelegalnim putem.

Nakon nepravoznažne sudske presude obojica su razmješteni na nove pozicije u Savezu, koje su obavljali sve do suspenzije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: